Restaurace a pivovar

Tradiční kuchyně

Tradiční kuchyně

V naší restauraci navazujeme na tradici a skvělou pověst, kterou si vybudovala již za dob první republiky, kdy hotel provozovala rodina Leopoldových. Naše kuchyně je založena na tradičních českých pokrmech připravovaných z čerstvých a pokud možno místních surovin. 

Celková kapacita restaurace je 50 míst. V případě, že vítáte soukromí, rádi vás obsloužíme v našem salónku s kapacitou deseti míst.

Restauraci dominují velká kachlová kamna, která dotváří rodinnou atmosféru hotelu a současně poskytují v zimních měsících příjemné „přírodní“ teplo. Naší specialitou v zimních měsících je servírování polévek přímo z kameninových nádob vyhřívaných právě na plotně kachlových kamen. Stačí nahlédnout, vybrat si polévku a my vám ji ihned naservírujeme.
Pivovar Richard

Pivovar Richard

V průběhu roku 2014 jsme u hotelu vybudovali vlastní minipivovar - Račínský minipivovar Richard. Richard je přírodní nefiltrované a nepasterizované pivo, vařené tradiční metodou z těch nejkvalitnějších surovin, které je připomenutím toho, jak pivo chutnalo v minulosti. Vaříme celkem pět základních druhů piv. Kromě toho se můžete těšit během roku na zajímavé limitované řady speciálů, které vaříme vždy při příležitosti významných událostí roku.

Výrobní kapacita varny  je 10 hl, pivovarské kruhové spilky mají objem 2 x 20 hl a objem ležáckých tanků je 9 x 20 hl. Na Račíně používáme vynikající místní vodu, která nemusí být nijak upravována a přispívá tak velmi významně k vynikající chuti piva.  

V případě zájmu pro vás rádi zajistíme prohlídku minipivovaru včetně řízené degustace našich piv vedenou přímo naším sládkem. 


 

Tradice v moderním pojetí